BAŞAK BURCUNDA MERKÜR RETRO DİSTOPYASI

          Güneş Başak burcuna geçiş yaptı. Merkür’de 2 kere yönettiği Başak burcunda retrosuna devam ediyor. Hadi o zaman başak burcunun şanına yakışır şekilde analiz masasını kuruyoruz.

          Hiç düşündünüz mü diğer gezegenlere göre neden Merkür Retroları daha çok biliniyor. Çünkü Merkür, nam – ı değer Hermes topuklarında ki kanatlarla her yere bu bilgiyi taşıyor. Başak burcu tozlarla ilgidir, minik minik her yere bilgiyi de toz gibi nüfus ettiriyor. Daha Merkür Retrosu başlamadan günler öncesinde herkes “ee ne yapalım şimdi?” sorusunu sormaya başlıyor.

          Merkür Retrosunu kullanma sanatı diye de bir şey var bu arada! Bu durum şehir efsanesinden ibaret değil Başak ve İkizler burcunun yönetici gezegeninden bahsediyoruz en pratik, en işlevsel, çok yönlü 2 burç. Retro zamanları da bu değişken doğasını farklı alanlarda kullanabiliyoruz. Öncelikle Merkür 12 Eylül akşamında Retrosunu tamamlamak üzere durağa giriyor. Gezegenlerin Durağan (station) zamanları Retrolara göre her zaman daha sorunlu çalışırlar. İşlerin akmaması, durması, hata yapmak, takılı kalmak gibi anlamlar taşır. Yaptığım bir araştırmada tarihin en büyük deniz kazalarında göklerde Merkür durağan ya da Retro pozisyonunda olduğunu fark etmiştim örneğin. 

         Tarihin En Büyük Deniz Kazaları ve Merkür Durağan ve Retro Örüntüsü


         ⦁ Titanic gemisi: 15 Nisan 1912 – Saat 23:39’da kayalıklara çarptığında da Merkür Koç Retro pozisyonundaydı.

         ⦁ Independenta Tanker Kazası: 15 Kasım 1979 – saat 16.15’de ham petrol yüklü bir tanker gemisi ile bir kuru yük gemisinin çarpışması sonucu ⦁ İstanbul Boğazı’nda meydana gelen tanker kazası gerçekleştiğinde de göklerde Merkür Yay Retro pozisyonundadır.
Bu Kazada 43 mürettebat hayatını kaybetmiş, 714,760 varil ham petrol 27 gün süren yangında yanmış ya da denize karışmıştır. Yangının sebep olduğu duman nedeniyle insan sağlığını tehdit eder düzeyde havadaki zararlı parçacık oranı artmıştır. Tahminlere göre 30,000 ton ham petrol yanmış, geriye kalan 64,000 ton 5,5 kilometrelik bir alanda denize karışmıştır. Deniz dibinde yaşayan canlıların ölüm oranının %96 olduğu tahmin edilmektedir. Ağır petrol kirliliği nedeniyle de deniz yüzeyinde siyah bir tabaka oluşmuştur.
          ⦁ MV GOYA: Alman yük gemisi, 16 Nisan 1945’te Baltık Denizi’nde Sovyetler Birliği’ne ait bir denizaltı tarafından vurulduğunda 6 bin 100 kayıtlı, yüzlercesi de kaçak yaklaşık 8 bin kişi taşıyordu. Sadece 7 dakika içinde batan gemiden 183 yolcu kurtulabildi. 6 binden fazla kişi ya patlama sonucu ya da denizde boğularak veya donarak can verdi. Dünya denizcilik tarihinin savaş dönemindeki ikinci en büyük olan bu kaza gerçekleşirken göklerde Merkür Koç Retro pozisyonu vardı.

         ⦁ Lancastria Gemisi: 17 Kasım 1940’da Alman savaş uçaklarının saldırısına uğradı.II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere hükümetinin Fransa’daki vatandaşlarının tahliyesi için gönderilmişti. Fransa’nın St. Nazair liman kenti açıklarında 20 dakika içinde batan gemide 4 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Gemiden sızan bin 400 ton yakıt, geminin çevresini alevlerle sardığı için kurtulmak için suya atlayanlar yanarak öldü. Kazazedelerin yardımına koşan diğer gemiler, 2 bin 500 kişiyi kurtarmayı başardı. Bu acı olay olurken göklerde Merkür Akrep Retro pozisyonundaydı.

         ⦁ Le Joola Senegal’e ait Le Joola feribotu: 26 Eylül 2002’de saat 23.00 sıralarında Gambia açıklarında alabora oldu. 600 kişi kapasiteye sahip feribotta yaklaşık 2 bin kişi bulunuyordu. Aşırı yüklü geminin, fırtına nedeniyle beş dakika içinde battığı belirlendi. Barış zamanının en büyük ikinci deniz faciası olarak tarihe geçen kazada bin 863 kişi öldü. Kurtulmayı başaran 64 kişi arasında sadece bir kadın vardı.  Bu sırada göklerde Merkür Retro Terazi Burcundaydı.

         ⦁ Princess of the Stars: 21 Haziran 2008’de Filipinler’e ait Princess of the Stars adlı feribot, San Fernando açıklarında Fengşen Tayfunu’na yakalanarak alabora oldu. Gemide bulunan 747 kişiden sadece 57’si kurtuldu. Kaza olduğunda Merkür İkizler Durağan Pozisyonundaydı.

         Bu yüzden eğer su gibi akıp gitsin dediğiniz konular varsa ya da seri yapmak istediğiniz 12 – 19 Eylül arası askıya almalısınız.
Merkür Durağan zamanı atılan imzalar verilen sözler de mühür görevi görür.
         Tabii bu takılı kalma durumu özellikle 2 kere yönettiği Başak burcunda olunca araştırmak, incelemek için harika zamanlardır. Merkür Başak Burcunda durağan olunca ilham perileri müzler fısıldıyor: yazmaya, düşünmeye, çizmeye takılı kaldım. Tıpkı natal haritasında ki durağan Merkür başak pozisyonuyla Harry Potter serisini yazamaya takılı kalan J.K. Rowling gibi.

İlham perileri, Musalar veya Müzler, Yunan mitolojisinde kardeş tanrıçalardır. 

         Peki, Merkür Retrolarında neler yapabiliriz derseniz, en verimli kullanımı: derlemek, toplamak, düzenlemek, revize etmek, yarım kalan işlerinizi tamamlamaktır. Özellikle yarım kalan yazıları – kitapları bitirmek, edit yapmak, evrakları – dosyaları derlemek ve toparlamak, dolaplarımızda kullanmadığımız eşyaların geri dönüşümünü sağlamak, zihinsel olarak da bize iyi gelmeyen her türlü düşünce kalıplarından kurtulmak için de güzel zamanlardır. Geçmişte başvurup cevap alamadığınız konular var mı? O zaman Retro zamanı tekrar deneyebilirsin. Arabanız mı arızalandı, telefonunuz mu bozuldu her türlü tamir – tadilat işleri için Retro zamanlarını değerlendirebilirsiniz ama yenisini almak için mümkünse durağan zamanlara denk getirmemelisiniz. Sistem hatalı olan ürün alabilirsiniz.

         Tuhaf ama Gerçek! Gözlemlemediğim bir konu ise Retro zamanı bozulan, hata veren elektronik aletler (buna iletişim sorunları da dahil) Retro bittikten sonra genelde kendiliğinden düzeliyor. Ya da kaybolan, artık aramaktan vazgeçtiğiniz eşyalarınız Retro zamanı size geri gelmeye karar veriyor. M.Ö. yaşadığınız bir olayın çözemediğiniz arka plan detaylarını bir bakmışsınız çat Merkür Retro’sunda zihniniz tarafından toparlanarak dosya olarak size sunulmuş. Çünkü Merkür her türlü zihinsel aktiviteyi yönetiyor. Zihnimizin data bankında “aman şurada dursun, bir gün lazım olur” ya da “at fav’a bekle” dediğimiz ne varsa o an Merkür Retrosu hangi burçta gerçekleşiyorsa ona uygun temaları içinden cımbızla çekerek gündemimize taşıyor.
         Bu yüzden Merkür Retroları bilinenin aksine korkunç değil değerli! Evet bozulan eşyalar, yanlış anlaşılmalar, yerine ulaşmayan mailler olsa bile zamanında yaptığımız hataları telafi etmemiz için sistem bize ilahi bir 2. şans sunuyor. Perspektifimizi değiştirdiğimiz de, her zaman her şeyin bizimle ilgisi olmadığını kabul ettiğimiz de Başak – Balık aksını da en verimli şekilde kullanmış oluyoruz. Başak Burcu arketipi kendini tekrar etmekle ilgili. Devam eden bu rutinlere bağlılık zamanla bağımlılıklara dönüşebiliyor. Bunun için de aynı tuzaklara, hatalara düşmekte var tabii ki. Tekrar edebiliyorsa onun dünyasında bu doğrudur algısı var çünkü. “Acıyı sevmek olur mu?” Başak dünyasında maalesef oluyor çünkü bildiği, alıştığı rutinler onun için önemli. Bu ona zarar verse bile bir süre devam ediyor. Bu yüzden eleştirir ama eleştirilmekten hoşlanmaz. Ona yapılan her eleştiri, kendi yarattığı kusursuzluk kalesine bir saldırı niteliği taşır. Ama sistemde, doğada hiçbir şey kusursuz değildir. Zaten öyle bir derdi de yok. Doğa da her şey olması gerektiği gibi, kendi akışında ilerliyor. Kusursuzluk arzusu ya hiç başlamamasına ya da zamanla tükenmişliğe yol açabiliyor. Konunun güzel taraflarını görmektense, şikâyet edebileceklerine odaklanıyor. Ta ki bir gün analiz zehirlenmesi yaşayıp bunun bir çözümü olmalı dediği anda tam karşısında Balık burcunun ona el salladığını fark edene kadar.

          Sisteme teslim olurken de sınırlarını koruyabileceğini, plan aşamasından bir türlü eyleme geçemediklerinin üzerlerinde yaratığı baskı ve sıkışmışlık hissinden Balık gibi hayatın içinde yüzerek, gezerek, görerek, deneyimleyerek, tecrübe ederek çıkabilirler. Başak burcu daha adım atmadan 10 adım sonrasını hesaplamaya, analiz etmeye başlar. Bu gelecek projeksiyonunu bir diğer toprak grubu olan Oğlak burcunda görürüz ama onlar bu analizi önlem almak, hazırlıklı olmak için kullanırlar. Başarılı da olurlar. Başak burcu ise çok güzel analiz yapar, araştırır ama bu yaptığı analizlerin dozu kaçarsa onun basiretsiz kalmasına yol açar. Değişim zamanı gelmesine rağmen “en iyisi ben bildiğim rutinimde devam edeyim.” der. Değişken doğasıyla bilinir ama bu fikirsel değişkenlik olarak belirir genelde. Eyleme geçme aşamasında bu farkındalığa ulaşamazlarsa aynı rotada kalmayı seçerler.
        İşte bu noktada 31 Ağustos Balık Dolunayı aslında hepimizin haritasında ki başak – balık yerleşimlerine şifa hizmeti sunuyor. Satürn ise 2.5 yıl boyunca Balık burcunda sınırlarımızı yeniden gözden geçirmemizi istiyor. Hangi konularda çok katısın biraz esneyebilirsin, çünkü seni çevreleyen koşullar sen farkında olmasan bile sürekli değişiyor. Ya da hangi konuda çok yumuşak davrandın, biraz daha alanını belirginleştirebilirsin diyor. Köpek balığıyla karşılaşma riskin var diye okyanusta yüzmekten vazgeçme. Hadi bir dene! Diyor sistem bizlere.
Ve 19 Eylül tarihine kadar Başak burcunda Merkür Retrosu devam ederken ekliyor:
        “Birini eleştirmeye kalktığında, herkesin seninle aynı imkânlarda dünyaya gelmemiş olduğunu aklını getir.” F. Scott Fitzgerald

Yağmur Saçlıoğlu

Bu yazı izinsiz kopyalanamaz ve hiçbir yerde kullanılamaz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.